Zwemvijvers

Optimaal genieten in de buitenlucht

Standaard buitenzwembaden of natuurlijke zwemvijvers en alles daartussenin: bij BABV Zwembadbouwer ligt de keuze volledig bij jou. Wij zijn gespecialiseerd in beide types en bouwen het zwembad van uw dromen. Rechte vormen of eerder een apart ontwerp? Strakke afbakeningen of een regelmatige overgang naar uw tuin? Bij ons heeft u de vrijheid om een zwembad te laten ontwerpen die volledig bij uw persoonlijkheid en uw buitenruimte past.

Soorten zwemvijvers

In principe kunnen we vijf soorten zwemvijvers onderscheiden:

  • Natuurlijke zwemvijver: Het woord zegt het zelf. Met deze vijver heeft u het gevoel alsof u in de open natuur zwemt. De meeste natuurlijke zwemvijvers hebben een eerder ronde of ovale vorm en de oever loopt schuin omhoog naar de tuin. Voor de zuivering van het water is er een moerasgedeelte met planten voorzien.
  • Rechthoekige zwemvijver: Deze is meestal gegoten in beton en vierkant van vorm. Voor de zuivering van het water en een optimale zwemervaring is deze vijver gescheiden in twee delen: een zwemzone en een gedeelte met zuiverende planten.
  • De koivijver: Vindt u het fijn om extra leven in uw zwemvijver te hebben en tussen de vissen te zwemmen? Kies dan voor een koivijver. Deze hoeft uiteraard niet per se kois te bevatten, maar toch raden we aan om te opteren voor een algenetende vissensoort. Een extra vijverpomp moet de rest van de waterzuivering voor zijn rekening nemen.
  • Biozwembad of biopool: Deze lijkt op een traditioneel zwembad, maar er wordt, net als bij de overige zwemvijvers, geen chloor gebruikt om het water schoon te houden. Het filteren gebeurt namelijk aan de hand van nano-filtratie en hydrolyse.
  • Hybridezwembad: Bij dit type zwembad kunt u overschakelen tussen zwemvijver en zwembad. Het is, net als een rechthoekige zwemvijver, opgedeeld in een gedeelte met planten en een deel zonder planten. In het geval van een hybridezwembad kunt u beide delen echter volledig van elkaar afscheiden. Zo heeft u de keuze tussen een natuurlijke filtering door vijverplanten of een vijverfilter die het water mechanisch schoon houdt. Een ideaal systeem wanneer u uw zwemvijver tijdens bepaalde jaargetijdes wilt opwarmen zonder dat de vijverplanten er last van hebben.

De voordelen van een zwemvijver

Zwemvijvers hebben diverse voordelen. Een korte opsomming: