Poolhouse

Een ideale aanvulling bij uw buitenzwembad

Poolhouses heb je in diverse maten en stijlen. Het zijn meestal meer dan verdedelde buitendouches of omkleedhokjes, maar bevatten vaak een totaalpakket van een comfortabele binnenruimte en gezellige terras met bar of buitenkeuken om optimaal van uw zwempartijtjes en het buitenleven te genieten.

Diverse varianten

Met een poolhouse kunt u heel wat kanten op. Van eenvoudige kleed- en doucheruimte tot een volwaardig bijgebouw. Zo kunt u de binnenruimte combineren met een eenvoudig overdekt terras of een hoogstaande buitenkeuken met bar voor fantastische tuinfeestjes met familie en vrienden. Of maak uw eigen sauna met jacuzzi en geniet ten volle van een persoonlijke wellnessruimte.

Qua stijl heeft u uiteraard ook diverse opties zodat uw poolhouse perfect geïntegreerd kan worden bij uw woning en tuin.
Een strakke, moderne omgeving vereist eerder een poolhouse uit beton of baksteen, terwijl een houten poolhouse een perfecte aanvulling is bij een landelijke woonstijl.
Ook qua dakbedekking heeft u heel wat keuze. Tip: gebruik het dak van uw poolhouse voor zonnepanelen en voorzie de zwembadtechnieken (filtersysteem, verwarming,…) van zonne-energie.

Wettelijke voorschriften

U stelt zich vermoedelijk de vraag of u zomaar een poolhouse in uw tuin mag plaatsen.
Aangezien het een bouwkundige constructie is, komen daar inderdaad enkele wettelijke regels bij kijken.

Meer gedetailleerde info hierover vindt u hier: https://www.omgevingsloketvlaanderen.be/vrijstaande-bijgebouwen-tuinhuis-serre-poolhouse-garage