FAQ

FAQ

Heeft u na het bekijken van onze website nog vragen? Op deze pagina proberen een samenvatting en antwoord te geven op de meest gestelde vragen. Heeft u graag nog wat extra informatie of persoonlijk advies? Neem dan zeker contact met ons op!

We kunnen een onderscheid maken tussen draadalgen en zweefalgen.
Draadalgen kunnen voor een groot deel met de hand verwijderd worden. Restjes worden aangepakt met een natuurlijk algdodend middel. Ook de waterhardheid van het zwemwater verhogen kan al een grote hulp zijn.

Door zweefalgen wordt het zwemwater groen. Voorkom deze door extra waterplanten en/of een waterfilter te plaatsen. Ook deze algen kunt u met een biologisch algdodend middel behandelen en de waterhardheid van uw water verhogen.

Een hoge waterhardheid zorgt voor een goede plantengroei en voorkomt algengroei waardoor uw zwemwater steeds helder en gezond blijft. Regenwater kan deze waterhardheid teniet doen, met alle gevolgen vandien.

Meet regelmatig de waterhardheid op zodat u tijdig in kunt grijpen. De beste maanden hiervoor zijn maart en oktober.

Om de hardheid van het water te verhogen zijn er diverse biologische producten op de markt.

De prijs van een zwemvijver is afhankelijk van talloze factoren. We kunnen hier dus onmogelijk een vaste prijs op plakken.
Enkele elementen die de prijs van uw zwemvijver kunnen bepalen:

  • Het type zwemvijver.
  • De grootte, vorm en diepte van de zwemvijver.
  • Accessoires zoals extra filter, warmtepomp, verlichting,…
  • Het type beplanting en eventuele vissen.
  • De locatie.
  • De vloer- en wandbekleding.

Wilt u toch graag een indruk van de totale kosten van uw zwemvijverproject? Wij maken met plezier een vrijblijvende prijsofferte op, geheel op maat van uw wensen.

Wanneer u in een bestaande woning een binnenzwembad wenst te installeren, brengt u een wijziging aan de dragende constructie aan. U dient hiervoor dus altijd een vergunning aan te vragen.

Wanneer u een belangrijke verandering aan uw sanitaire installatie doet (zoals in dit geval een volledig zwembad plaatsen), dient u deze installatie steeds te laten keuren. Ook eventuele zwembadverwarming dient gekeurd te worden. Dit kan gebeuren door de VMW of een erkend keuringsmechanisme.

In de meeste gevallen mag u erop rekenen dat een binnenzwembad altijd duurder zal uitvallen dan een zwemvijver. Dit zowel op korte als op lange termijn.

  • Het bouwen van een binnenzwembad vraagt meer expertise aangezien er rekening moet gehouden worden met de bestaande constructie.
  • Soms is het niet haalbaar om een binnenzwembad in een bestaande woning te integreren en dient er dus een volledig nieuw bijgebouw opgetrokken te worden.
  • Het installeren van een luchtontvochtiger of dampscherm is onontbeerlijk om vochtschade aan de muren (schimmels, verkleuring, enz.) te voorkomen. Bovendien zorgen ze voor een gezondere leefomgeving. In vergelijking tot een zwemvijver dus een blijvende meerkost.
  • Ook het verwarmen van de zwembadruimte zal de energiekosten de lucht injagen.